Dopravní omezení:
Národní divadlo - Staroměstská: dočasné přerušení provozu tramvají

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Přerušení provozu tramvají

Dotčené linky
2, 17, 18, 24, 93 194

Popis události

Z důvodu opravy tramvajové trati dochází od soboty 15. dubna 2023 (přibližně od 0.00 hodin) do pondělí 24. dubna 2023 (přibližně do 24.00 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Národní divadlo – Staroměstská.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka číslo 2 je ve směru od Sídliště Petřiny ze zastávky Chotkovy sady vedena přes zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše), Právnická fakulta a Staroměstská (dočasně zřízená na Mánesově mostě) do zastávky Malostranská (u metra), dále pokračuje zpět směr Sídliště Petřiny.
  • Linka číslo 17 je rozdělena na dvě části:
    • ve směru od Vozovny Kobylisy je zkrácena do zastávky Staroměstská (na Mánesově mostě), dále pokračuje jako linka číslo 18 směr Nádraží Podbaba,
    • ve směru od Podolské vodárny je zkrácena do zastávky Národní divadlo, dále pokračuje jako linka číslo 18 směr Vozovna Pankrác, resp. Náměstí Bratří Synků.
  • Linka číslo 18 je rozdělena na dvě části:
    • ve směru od Nádraží Podbaba je zkrácena do zastávky Staroměstská (na Mánesově mostě), dále pokračuje jako linka číslo 17 směr Vozovna Kobylisy,
    • ve směru od Vozovny Pankrác, respektive Náměstí Bratří Synků je zkrácena do zastávky Národní divadlo, dále pokračuje jako linka číslo 17 směr Podolská vodárna.
  • Linka číslo 24 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Florenc. V úseku Karlovo náměstí – Náměstí Bratří Synků je nahrazena vloženými spoji linky číslo 18.
  • Linka číslo 93 je v úseku Staroměstská – Národní divadlo odkloněna přes zastávky Malostranské náměstí a Újezd.

Změny v zastávkách tramvají

  • Zřizuje se zastávka Malostranská (směr Čechův most) na nábřeží Edvarda Beneše.
  • Přemísťuje se zastávka Staroměstská (obousměrně) na Mánesův most u Alšova nábřeží.

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku číslo 194 se přemísťuje zastávka Staroměstská (směr Florenc) na Mánesův most.

 

K akci připravujeme: informační letáky do vozů a zastávek povrchové dopravy i vitrín ve stanicích metra, hlášení ve stanicích metra, nasazení informátorů v reflexních vestách, hlášení ve vozech dotčených linek povrchové dopravy, informační tabule na vybraných exponovaných místech, úprava informačního systému ve stanicích metra, informace v deníku Metro. Podrobnější informace se bude možné dozvědět také na webu, sociálních sítích DP, v informačních střediscích DP nebo na telefonické infolince DP.

 


 

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup