Dopravní omezení:
Náměstí Míru - Strašnická a I. P. Pavlova - Vltavská: dočasné přerušení provozu metra

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Přerušení provozu metra

Dotčené linky
A, C 36, XC

Popis události

Z důvodu opravy trati je od pátku 7. dubna 2023 do pondělí 10. dubna 2023 obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru – Strašnická a na lince C mezi stanicemi I. P. Pavlova – Vltavská.

Náhradní tramvajová doprava:

  • XA v trase Staré Strašnice – Strašnická – Želivského – Flora – Vinohradská vodárna – Náměstí Míru, dále pokračuje jako linka číslo 36 přes I. P. Pavlova směr Vltavská (konečná zastávka Výstaviště),DPP
  • 36 v trase Výstaviště – Strossmayerovo náměstí – Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) – Bílá labuť – Masarykovo nádraží – Václavské náměstí – Lazarská – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova, dále pokračuje jako linka XA směr Strašnická (konečná zastávka Staré Strašnice).

Náhradní autobusová doprava

Zavedena je náhradní autobusová doprava XC v trase I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží – Florenc – Vltavská – Nádraží Holešovice.

Z důvodu uzavření přestupních stanic na lince C (Muzeum i Florenc) upozorňujeme na následující nestandardní přestupní vazby mezi linkami metra:

  • S ohledem na dlouhou docházkovou vzdálenost (cca 8 minut) mezi zastávkou náhradní autobusové dopravy XC a nástupištěm stanice Florenc linky B doporučujeme využít pro vzájemný přestup mezi linkami C a B tramvajové linky mezi stanicemi Vltavská a Náměstí Republiky (zastávka Masarykovo nádraží), resp. I. P. Pavlova a Karlovo náměstí.DPP
  • Pro vzájemný přestup mezi linkami C a A (směr Depo Hostivař) využijte náhradní tramvajovou dopravu XA s přestupem ve stanici I. P. Pavlova.

Změny zastávek autobusů

Pro linky číslo 187 a 201 se přemísťuje nástupní zastávka Nádraží Holešovice přibližně o 25 metrů zpět do nástupní zastávky linky číslo 112.DPP

Navigační videa pro přestup ve stanicích Florenc, I. P. Pavlova a Hlavní nádraží.

K akci připravujeme následující informační opatření:
Letáky do vozů a dotčených zastávek povrchové dopravy i informačních vitrín ve stanicích metra, nasazení informátorů v reflexních vestách, hlášení ve stanicích metra, hlášení ve vozech metra a vozech dotčených linek povrchové dopravy, velkoformátové informační tabule na vybraných místech dotčených výlukou, úprava informačního systému ve stanicích metra, informace na stojanech a v elektronických informačních panelech ve stanicích metra, upozornění na výluku v deníku Metro. Podrobnější informace se bude možné dozvědět také na webu, sociálních sítích DP, v informačních střediscích DP nebo na telefonické infolince DP.

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup