Změny v dozorčí radě a představenstvu DPP

16. 06. 2022

Praha, 16. června 2022 – Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém včerejším mimořádném jednání projednala rezignaci dvou svých členů, Petra Hlubučka a Michala Zděnka. Dozorčí rada současně odvolala z funkce člena představenstva DPP Mateje Augustína a zvolila novým členem představenstva DPP Marka Kopřivu.

Oba dosavadní členové dozorčí rady DPP, Petr Hlubuček a Michal Zděnek, odstoupili ze své funkce na vlastní žádost. Dozorčí rada tyto žádosti projednala a přijala rezignaci obou členů k 15. červnu 2022.

Dozorčí rada DPP na svém včerejším mimořádném jednání odvolala k 15. červnu 2022 z funkce člena představenstva Mateje Augustína, kterému současně ke stejnému datu zanikla pozice ekonomického ředitele DPP. Dozorčí rada DPP k 16. červnu 2022 následně zvolila novým členem představenstva DPP Marka Kopřivu, technického ředitele – Metro.

Představenstvo DPP dnes rozhodlo o přerozdělení odborných působností svých členů. Agenda ekonomického úseku nově náleží předsedovi představenstva a generálnímu řediteli Petrovi Witowskému, kterému kromě toho náleží agenda úseku vedení společnosti a bezpečnostního úseku. Řízením ekonomického úseku DPP představenstvo dnes dočasně pověřilo Marka Polického, vedoucího odboru Účetnictví, daně a financování. Další působnosti členů představenstva jsou rozděleny následovně:

• Marek Kopřiva: agenda technického úseku – Metro.
  • Jiří Špička: agenda personálního úseku
  • Jan Šurovský: agenda technického úseku – Povrch
  • Ladislav Urbánek: agenda dopravního úseku

Představenstvo DPP pracuje v kompletním složení:

• Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP
  • Ladislav Urbánek, místopředseda představenstva a dopravní ředitel DPP