Dopravní omezení:
Újezd - Malostranská: dočasné přerušení provozu tramvají

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Změna trasy a zastávek

Dotčené linky
12, 15, 20, 22, 23, 42, 97 194

Popis události

Z důvodu opravy tramvajové trati dochází od soboty 28. ledna 2023 (přibližně od 0.00 hodin) do neděle 26. března 2023 (přibližně do 24.00 hodin) k dočasnému přerušení provozu tramvají v úseku Újezd – Malostranská.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka číslo 12 je ve směru od Výstaviště ze zastávky Chotkovy sady odkloněna přes zastávky Pražský hrad a Pohořelec do zastávky Malovanka.
  • Vybrané spoje jsou v provozu pouze v trase Výstaviště – Špejchar.
  • Linka číslo 15 je ve směru od Olšanských hřbitovů zkrácena do zastávky Malostranská (zastávka na nábřeží Edvarda Beneše), dále pokračuje jako linka číslo 20 směr Dejvická a Červený Vrch.
  • Linka číslo 20 je ve směru od Červeného Vrchu zkrácena do zastávky Malostranská (zastávka na nábřeží Edvarda Beneše), dále pokračuje jako linka číslo 15 směr Olšanské hřbitovy.
  • Linka číslo 22 je ve směru od Nádraží Hostivař ze zastávky Újezd odkloněna přes zastávky Švandovo divadlo, Anděl, Smíchovské nádraží a Hlubočepy do obratiště Sídliště Barrandov.
  • Linka číslo 23 je ve směru od Královky ze zastávky Malostranská (zastávka na nábřeží Edvarda Beneše) odkloněna přes zastávky Čechův most a Strossmayerovo náměstí do obratiště Výstaviště.
  • Historická linka číslo 42 je v úseku Lazarská – Malostranská, v uvedeném směru, odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, Palackého náměstí, Národní divadlo a Staroměstská.
  • Linka číslo 97 je v úseku Malostranská – Národní divadlo odkloněna přes zastávky Staroměstská a Karlovy lázně.

Zavedená tramvajová linka

V denním provozu je (v uvedeném směru) zavedena linka číslo 32 v trase Bílá Hora – Vypich – Malovanka – Pohořelec – Pražský hrad – Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská (u metra) – Pražský hrad – Pohořelec – Malovanka – Vypich – Bílá Hora.

Náhradní doprava

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava X20 v trase Malostranské náměstí – Malostranská – Malostranské náměstí.

Zastávky:

  • Malostranské náměstí: v Letenské ulici před křižovatkou s ulicí Josefskou
  • Malostranská: v zastávce tramvají (u metra, směr Chotkovy sady)
  • Valdštejnské náměstí: na Valdštejnském náměstí, před křižovatkou se Sněmovní ulicí, v zastávce autobusové linky číslo 194

Jako náhradní dopravu v úseku Náměstí Míru – Malostranská – Hradčanská doporučujeme využít linku metra A. Pro cestu na Pražský hrad využijte tramvajovou linku číslo 32 od stanice metra Malostranská.

Změny v provozu autobusů

Linka číslo 194 je v provozu ve své pravidelné trase. Přemísťuje se pro ni zastávka Malostranské náměstí na jižní okraj Malostranského náměstí přibližně 30 metrů před křižovatku s Karmelitskou ulicí, k domu U Glaubiců.

Schéma provozu

Ve vyloučeném úseku lze využít služby sdílených kol.

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup