Dopravní omezení:
Hlubočepy - Slivenecká: dočasná změna trasy a zastávek autobusů

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Změna trasy a zastávek, Ostatní

Dotčené linky
120, 258

Popis události

Z důvodu opravy po havárii plynovodu dochází od pondělí 11. října 2021 (od 8.00 hodin) do čtvrtka 28. října 2021 (do ukončení nočního provozu) k dočasné změně trasy a zastávek pro linky číslo 120 a 258.

Opatření pro linku číslo 120

  • Linka je rozdělena na dvě provozní části s pěším přestupem v zastávce Slivenecká:
    • v úseku Na Knížecí – Slivenecká jsou spoje z centra ukončeny v bývalém obratišti linky číslo 104 na křižovatce ulic Kosořské a Slivenecké (výstupní a nástupní zastávka v dlážděné části obratiště),
    • v úseku Slivenecká – Pod Lochkovem / Nádraží Radotín jsou spoje vedeny z dočasné nácestné (nástupní) zastávky Slivenecká pro všechny spoje v ulici Pražského před křižovatkou s ulicí Sliveneckou (poblíž zastávky pro náhradní dopravu za tramvaje).
  • Spoje v přepravní špičce pokračují přímo přes zastávky linky číslo 170 Geologická a Högerova do zastávky Chaplinovo náměstí a dále po své trase z centra (polookružní provoz). Spoje směr centrum mají v přepravním sedle (v sobotu a neděli celodenně) výstupní zastávku Geologická (v zastávce linky číslo 170).
  • Pravidelné zastávky Slivenecká (obousměrně v ulici Slivenecké) a Dreyerova (z centra v ulici Pražského) jsou dočasně zrušeny.

Opatření pro linku číslo 258

  • Linka je provozována pouze v úseku Slivenecká – Högerova – Chaplinovo náměstí – Poliklinika Barrandov – Chaplinovo náměstí – Dreyerova – Slivenecká.
  • Dočasná zastávka Slivenecká je v ulici Pražského u křižovatky s ulicí Sliveneckou, místo zrušené zastávky Dreyerova (směr Barrandov) je zřízena zastávka Högerova (v zastávce linky číslo 170 v Lamačově ulici).
  • Ve vyloučeném úseku Hlubočepy – Slivenecká a zpět možno použít zkrácenou větev linky číslo 120 (ukončena v bývalé otočce linky číslo 104 na křižovatce Slivenecká X Kosořská).

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup