Dopravní omezení:
Trvalé změny PID od 27. května 2023

Platnost

Probíhající
Poslední aktualizace:

Typ události: Ostatní, Zavedení linky, Změna trasy

Dotčené linky
17 122, 126, 139, 154, 213, 246, 247

Popis události

Od soboty 27. května 2023 dochází k zahájení pravidelného provozu na nově vybudované tramvajové trati v úseku Sídliště Modřany – Libuš a k souvisejícím trvalým změnám ve vedení vybraných autobusových linek v jižní části Prahy.

Tramvaje

V denním provozu je celodenně, včetně víkendů, prodloužena linka číslo 17 ve směru z centra ze zastávky Sídliště Modřany do nově vybudovaného úseku trati do zastávky Libuš (prodloužení se týká poloviny spojů).

Změny v zastávkách tramvají

Na novém úseku tramvajové trati jsou v obou směrech zřízeny zastávky Hasičská stanice Modřany, Observatoř Libuš, Sídliště Libuš a Libuš.

Trať je dočasně zakončena kolejovým přejezdem. Na tento úsek v budoucnu naváže druhá etapa celého projektu, prodloužení tramvajové trati až na Nové Dvory – budoucí konečnou stanici nové linky metra D.
Projekt nové tramvajové trati Sídliště Modřany – Libuš byl spolufinancován Evropskou unií, z dotací Evropských strukturálních a investičních fondů z Operačního programu Doprava 2.

Autobusy

  • Dochází k přejmenování zastávek autobusů:
    • Pavlíkova – nový název Libuš
    • Libuš – nový název Stará Libuš
    • Na Drahách – nový název Zbraslav

Změny tras autobusových linek

  • Dva ranní spoje linky číslo 122 pouze ve směru do centra jsou vedeny v prodloužené trase Křeslice – Dolnokřeslická – Újezd u Průhonic – Opatov.
  • Část spojů linky číslo číslo 139 je v provozu v prodloužené trase Želivského – Komořany – Nádraží Zbraslav – Sídliště Zbraslav (přibližně do poloviny července je z důvodu uzavírky Žabovřeské ulice pro směr Sídliště Zbraslav zrušena zastávka Žabovřeská a zřízena zastávka U Včely, v ulici Elišky Přemyslovny).
  • Linka číslo 154 je vedena v trase Strašnická – Nádraží Hostivař – Sídliště Petrovice – Háje – Modrá škola – Mikulova – Opatov – Šeberov – Hrnčířský hřbitov – Kunratice – Stará Libuš – Sídliště Libuš (v úseku Háje – Brechtova – Donovalská – Benkova – Chodov – Koleje Jižní Město nahrazena novou linkou číslo 126).
  • V denním provozu je zavedena nová linka 126 v trase Koleje Jižní Město – Chodov – Brechtova – Háje – Křeslice – Nové Pitkovice – Nádraží Uhříněves.
  • Linka 165 je zrušena (nahrazena tramvajovou linkou číslo 17 a autobusovými linkami 139, 154, 246).
  • Linka 197 je vedena v trase Smíchovské nádraží – Nové dvory – Sídliště Písnice – Chodov – Roztyly (v úseku Chodov – Benkova – Donovalská – Brechtova – Háje nahrazena novou linkou číslo 126).
  • Linka 213 je zkrácena do trasy Želivského – Opatov – Háje – Jižní Město (v úseku Horčičkova – Křeslice – Nové Pitkovice – Nádraží Uhříněves nahrazena novou linkou číslo 126).
  • Linka 246 je prodloužena do trasy Zličín – Stodůlky – Nádraží Radotín – Zbraslavské náměstí – Nádraží Zbraslav – Komořany – Nádraží Modřany – Poliklinika Modřany.
  • Linka 247 je vedena v trase Nádraží Radotín – Zbraslavské náměstí – Žabovřesky – Zbraslav.

Dále v provozu PID dochází také k úpravám jízdních řádů některých linek a dalším dílčím změnám. Aktuální jízdní řády a další úpravy naleznete na dotčených zastávkách i ve vyhledavačích spojení a jízdních řádech na webu DP.

 

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup