Dopravní omezení:
Hradčanská - Prašný most: dočasné přerušení provozu tramvají

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Změna trasy a zastávek, Ostatní

Dotčené linky
1, 2, 8, 18, 20, 25, 26, 91, 96, 97

Popis události

Z důvodu opravy tramvajové trati dochází od pátku 29. dubna 2022 (od 19.00 hodin) do pondělí 9. května 2022 (přibližně do 4.30 hodin) k dočasnému obousměrnému přerušení provozu tramvají v úseku Hradčanská – Prašný most.

Změny tras tramvajových linek

  • Linky číslo 1, 25 a 96 jsou v úseku Hradčanská – Vozovna Střešovice odkloněny přes zastávku Pražský hrad.
  • Linka číslo 2 je od soboty 30. dubna 2022 ve směru od Nádraží Braník ze zastávky Staroměstská vedena jednosměrným objezdem přes zastávku Právnická fakulta do zastávky Malostranská, odkud pokračuje zpět směr Nádraží Braník.
  • Linky číslo 8, 26 a 91 jsou v úseku Hradčanská – Vítězné náměstí odkloněny přes zastávky Pražský hrad a Prašný most.
  • Linka číslo 18 je v úseku Malostranská – Vítězné náměstí odkloněna přes zastávky Pražský hrad a Prašný most.
  • Linka číslo 20 je ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Hradčanská (v Badeniho ulici) odkloněna do obratiště Špejchar.
  • Linka číslo 97 je v úseku Malostranská – Vozovna Střešovice odkloněna přes zastávku Pražský hrad.

Zavedená tramvajová linka

V denním provozu je v trase Divoká Šárka – Nádraží Veleslavín – Dejvická – Prašný most – Vozovna Střešovice – Vojenská nemocnice – Petřiny – Sídliště Petřiny zavedena linka číslo 32.

Změny v zastávkách tramvají

  • Přemísťuje se zastávka Hradčanská (obousměrně) do Badeniho ulice, ke křižovatce s ulicí Na Valech.
  • Ruší se zastávka Chotkovy sady (obousměrně).

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Upozornění: Po ukončení tohoto opatření bude v uvedené oblasti navazovat další etapa oprav s předpokladem ukončení prací v neděli 15. května 2022.

 

K akci připravujeme: informační letáky do vozů a zastávek povrchové dopravy i vitrín ve stanicích metra, nasazení informátorů v reflexních vestách, hlášení ve stanicích metra, hlášení ve vozech dotčených linek povrchové dopravy, úpravy informačního systému v dotčených stanicích metra, informační tabule na vybraných exponovaných místech, informace v deníku Metro. Podrobnější informace se bude možné dozvědět také na webu, sociálních sítích DP, v informačních střediscích DP nebo na telefonické infolince DP.

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup