Dopravní omezení:
Sídliště Barrandov - Holyně: zprovoznění nového úseku tramvajové trati

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Změna zastávek

Dotčené linky
4, 5

Popis události

Od soboty 9. dubna 2022 dochází k zahájení pravidelného provozu na nově vybudované tramvajové trati v úseku Sídliště Barrandov – Holyně. V té souvislosti dochází v provozu PID k několika trvalým změnám a úpravám.

Tramvaje

V denním provozu je prodloužena linka číslo 5 ve směru z centra ze zastávky Sídliště Barrandov do nově vybudovaného úseku přes zastávku Náměstí Olgy Scheinpflugové do zastávky Holyně (do 11. dubna 2022 je, s ohledem na probíhající výluky v oblasti Anděla, dočasně do Holyně vedena linka číslo 4).

Změny v zastávkách tramvají

Na novém úseku tramvajové trati jsou v obou směrech zřízeny dvě zastávky Náměstí Olgy Scheinpflugové a Holyně.

Změny v zastávkách autobusů

Dochází k přejmenování následujících autobusových zastávek:
zastávka Holyně – nový název Stará Holyně
zastávka Filmové ateliéry – nový název Filmové ateliéry Barrandov

Trať je dočasně zakončena obousměrným kolejovým přejezdem. Později bude na tento úsek navazovat druhá etapa celého projektu, tj. prodloužení tramvajové trati do Slivence (předpokládaný termín zahájení prací – jaro 2023).

Projekt nové tramvajové tratě Barrandov – Holyně byl spolufinancován Evropskou unií, z dotací Evropských strukturálních a investičních fondů z Operačního programu Doprava 2

 

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup