Dopravní omezení:
Úseky Hlavní nádraží - Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí - Flora: krátkodobé přerušení provozu tramvají

Platnost

Ukončeno
Poslední aktualizace:

Typ události: Přerušení provozu tramvají

Dotčené linky
5, 9, 13, 15, 26 X9, X15

Popis události

Z důvodu údržby tramvajové trati dochází v sobotu 13. února 2022 od 7.30 hodin do 13.00 hodin k obousměrnému přerušení provozu tramvají v úsecích Hlavní nádraží – Nákladové nádraží Žižkov a Olšanské náměstí – Flora.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka číslo 5 je v úseku Jiráskovo náměstí – Nákladové nádraží Žižkov odkloněna přes zastávky Národní divadlo, Národní třída, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Orionka, Flora a Želivského, dále je ve směru z centra ze zastávky Vozovna Žižkov prodloužena do obratiště Spojovací.
  • Linka číslo 9 je provozována ve dvou variantách:
    • část spojů je ve směru od Sídliště Řepy ze zastávky Jindřišská odkloněna přes zastávku Masarykovo nádraží do zastávky Bílá labuť,
    • část spojů je ve směru od Sídliště Řepy ze zastávky Jindřišská odkloněna do zřízené zastávky Dlážděná, dále pokračuje přes zastávku Masarykovo nádraží jako linka číslo 15 směr Kotlářka.
  • Linka číslo 13 je ve směru od Čechova náměstí ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena přes zastávky Želivského a Nákladové nádraží Žižkov do zastávky Vozovna Žižkov.
  • Linka číslo 15 je ve směru od Kotlářky ze zastávky Masarykovo nádraží zkrácena do zřízené zastávky Dlážděná, dále pokračuje přes zastávku Jindřišská jako linka  číslo 9 směr Sídliště Řepy.
  • Linka číslo 26 je v úseku Masarykovo nádraží – Želivského odkloněna přes zastávky Václavské náměstí, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Orionka a Flora.

Změny v zastávkách tramvají

Zřizuje se v obou směrech zastávka Dlážděná v Dlážděné ulici poblíž křižovatky se Senovážným náměstím.

Náhradní doprava

  • V trase Nákladové nádraží Žižkov – Olšanská – Hlavní nádraží – Dlážděná je zavedena náhradní autobusová doprava X9.
  • V trase Olšanské hřbitovy – Flora – Olšanské náměstí – Hlavní nádraží – Dlážděná je zavedena náhradní autobusová doprava X15.

  

Při krátkodobých výlukách v tramvajovém provozu nelze bohužel zajistit plnohodnotné informace na zastávkách. Aktuální informace o přesných časech odjezdů při krátkodobých změnách provozu lze vždy získat v aplikaci Vyhledávání spojení po zadání příslušného data.

Dokumenty ke stažení

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Další informace o mimořádné události, nebo dopravním omezení poskytne telefonická Infolinka dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Otevřít popup