Dopravní podnik představil letní informativní kampaň „Hurá“

V Praze, 26. června 2007 – Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, připravil pro cestující vůbec první letní komunikační kampaň ve své novodobé historii. Kampaň s podtitulem Hurá startuje ve středu 27. června na Petříně akcí pro děti „Hurá na prázdniny!“

webmaster, 26.6.2007, celý článek Dopravní podnik představil letní informativní kampaň „Hurá“

V Praze, 8. června 2007 – Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost zpřístupní veřejnosti v pondělí 11. června 2007 nové stránky pro cestující na adrese www.dpp.cz.

webmaster, 8.6.2007, celý článek Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost zpřístupní veřejnosti nové stránky pro cestující

Praha, 5. června 2007 – Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, v souvislosti s již oznámeným uzavřením Pražského hradu v úterý 5.června 2007 přerušil provoz tramvají kolem Pražského hradu. Linky 22 a 23 byly odkloněny přes zastávky Hradčanská a Hládkov, toto omezení skončí dle plánu dnes v 19 hod. po ukončení pobytu prezidenta USA v oblasti Pražského hradu. Cestující veřejnost byla informována předem na dotčených zastávkách, hlášením v metru a informacemi ve sdělovacích prostředcích.

webmaster, 5.6.2007, celý článek Dopravní podnik zabezpečil plynulý provoz veřejné dopravy během návštěvy prezidenta USA Bushe v Praze

Dopravní podnik se stal partnerem výstavy Zbraně pod kontrolu!

Praha, 1. června 2007 – Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost, se stal partnerem výstavy fotografií s názvem Zbraně pod kontrolu! Exkluzivní výstava bude probíhat v prostorách pražského metra C ve stanici Florenc, v období od 1. do 15. června 2007. Cílem výstavy je veřejnosti ukázat dopad nekontrolovaného obchodu se zbraněmi na život lidí v různých částech světa.

webmaster, 1.6.2007, celý článek Dopravní podnik se stal partnerem výstavy Zbraně pod kontrolu!

Trasa metra C se dnes loučí s původními sovětskými soupravami

Čtvrtek, 6. listopad 2003, se do historie pražského dopravního podniku a jeho odštěpného závodu metro zapíše jako den, kdy na trasu metra C vyjela poslední původní vlaková souprava sovětské výroby typu 81.71. Na první trase pražského metra, kde sovětské vozy vyjely poprvé při jejím otevření v květnu roku 1974, tak od nynějška budou jezdit pouze zcela rekonstruované soupravy nebo již nové vlaky typu M1. Pražské metro tím opět získává modernější tvář.

webmaster, 6.11.2003, celý článek Trasa metra C se dnes loučí s původními sovětskými soupravami

Praha, 4. června 2003 – Výrazně pohodlnější a snazší než v 90. letech 20. století je dnes cestování pražskou městskou dopravou pro postižené osoby a osoby se se sníženou pohyblivostí. Pražský dopravní podnik nabízí cestujícím se sníženou schopností pohybu jak tzv. garantované spoje provozované nízkopodlažními městskými autobusy, tři speciální autobusové linky pro invalidy, bezbariérové přístupy do 22 stanic pražského metra, které bylo původně projektováno a stavěno jako invalidům zcela nevyhovující. Nově dopravní podnik hlavního města Prahy prodloužil také o dalších 90 minut provoz výstupových eskalátorů mezi vestibuly stanic a vnějším chodníkem – a to až do 23.30 hodin.

webmaster, 4.6.2003, celý článek Pražská městská doprava výrazně zvýšila svou bezbariérovou dostupnost pro cestující se sníženou pohyblivostí

Praha, 19. května 2003 (Tisková zpráva z jednání představenstva dne 19. 5. 2003) – Představenstvo Dopravního podniku hl.m. Prahy, a.s. se pečlivě seznámilo s výsledky závěrečné zprávy připravené magistrátní komisí pro vyšetření příčin zaplavení pražského metra během loňských povodní. Přesto, že komise dospěla k tomu, že hlavní příčinou zaplavení pražského metra byla přes veškerá přijatá opatření výška povodňové vlny přesahující o cca dva metry tzv. stoletou vodu (ta je ze zákona měřítkem pro veškerá povodňová opatření v České republice), vyplynuly z šetření některé - především organizační - nedostatky v rámci řízení metra během povodní. Dopravní podnik se zavázal k jejich odstranění a již vyvodil také konkrétní personální zodpovědnost.

webmaster, 19.5.2003, celý článek Dopravní podnik vyvodil závěry z výsledků zprávy magistrátní komise pro vyšetření příčin zaplavení pražského metra

Výraznou modernizací - ojedinělou ve srovnání s dalšími hlavními městy v zemích střední a východní Evropy - prošel v posledním desetiletí vozový park autobusů Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciové společnosti. Jestliže ještě na počátku 90. let se dopravní podnik potýkal s vysokým stářím autobusů nasazovaných na linky MHD, nedostatkem nízkopodlažních vozidel vhodných pro přepravu cestujících se sníženou pohyblivostí a jeho páteřní část vozového parku tvořily zastaralé kloubové autobusy Ikarus, na počátku 21. století se naopak může pochlubit vozovým parkem moderních autobusů Karosa a Renault licenční provenience. Více než 46 % provozovaných městských autobusů je mladších než 5 let.

webmaster, 23.4.2003, celý článek Vozový park autobusů pražského dopravního podniku byl v průběhu posledních let výrazně modernizován

« 1 ... 83 84 85 86 87 »