Kinobus DPP opět vyjede do pražských ulic! Promítne i hollywoodské trháky

kinobus

Praha, 15. června 2018 – V pondělí 18. června 2018 začne tradiční letní jízda Kinobusu, který provozuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a zahájí tak již svou 11. sezónu. Od 18. června do 6. září 2018 objede Prahu a nabídne divákům zdarma ve 12 lokalitách 16 zajímavých filmů české i zahraniční produkce. Během těchto dnů se návštěvníci, vždy od pondělí do čtvrtka, dočkají bohaté porce komedií, chybět však nebudou ani vážnější témata. Projekce filmů začne vždy po setmění, mezi 20.30 a 21.45 hodinou. DPP na léto připravil pro zájemce celkem 48 promítání, na každém nabízí až 200 míst k sezení.

webmaster, 15.6.2018, celý článek Kinobus DPP opět vyjede do pražských ulic! Promítne i hollywoodské trháky

Zrekonstruovaný vestibul stanice metra Anděl se otevře cestujícím

promo

Praha, 8. června 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dokončil výměnu eskalátorů v jedné z nejvytíženějších stanic pražského metra, a to v  jednom vstupu ve stanici metra Anděl. V rámci rekonstrukce proběhly dále i sanace průsaků v eskalátorovém tunelu, elektro práce na novém osvětlení, silových rozvodech, rozvaděčích a slaboproudých zařízeních. K uzavření vstupu do stanice v oblasti křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská došlo 25. 9. 2017, přičemž uzavírka byla předpokládána na cca 9 měsíců. DPP plánuje otevření zrekonstruovaného výstupu ve stanici metra Anděl již v pondělí 11. 6. 2018 od  zahájení ranního provozu metra.

webmaster, 8.6.2018, celý článek Zrekonstruovaný vestibul stanice metra Anděl se otevře cestujícím

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha 7. června 2018 – Vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) spolu se zástupci odborových organizací DPP má záměr podepsat dodatek ke kolektivní smlouvě. Výsledkem by mělo být podepsání Dodatku č. 2 ke kolektivní smlouvě uzavřené na období 2016-2017 ve znění Dodatku č. 1, kde by došlo k nárůstu mzdových prostředků v roce 2018 o cca 90 mil. Kč a v roce 2019 o dalších 290 mil. Kč, což znamená celkový nárůst mzdových prostředků v roce 2018 o 4,8 % a v roce 2019 o 7,4 %. Nejvíce by měly být zvýhodněny profese řidičů MHD, kde vzrostou kolektivní výkonnostní odměny měsíčně z 10 % na 20 %. Dále by mělo dojít k navýšení příplatku za délku dosažené odborné praxe v DPP. V tuto chvíli však není shoda mezi všemi odborovými organizacemi, aby tento dodatek vstoupil v platnost.

webmaster, 7.6.2018, celý článek DPP chce od července navýšit mzdy. Dvě z 23 odborových organizací DPP jsou ale proti

DPP zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

promo

Praha, 5. června 2018 – V sobotu 9. června 2018 proběhne jubilejní 15. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako spolupořadatel akce zdarma vypraví zvláštní autobusové linky, posílí noční tramvajové linky a prodlouží provoz metra o 1 hodinu.

webmaster, 5.6.2018, celý článek DPP zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

Den dětí v Braníku a na Kačerově bude plný dopravních prostředků a zábavy

promo

Praha, 30. května 2018 – V sobotu 2. června 2018 cca od 9:30 do 17:00 pořádají Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP), ROPID a České dráhy spolu s dalšími partnery na vlakovém nádraží v pražském Braníku a v depu metra na Kačerově velkolepou akci nejen pro malé i velké dopravní příznivce. Návštěvníci se můžou těšit na jízdy historickými vlaky s lokomotivami „Velký bejček“ a „Karkulka“ do Modřan a motorovým vozem do areálu depa pražského metra na Kačerově. Na své si přijdou i fanoušci městské hromadné dopravy. Mezi Florencí a Depem Kačerov pojede historická souprava metra, z Braníka k Bílé labuti a zpět vyrazí historická tramvaj a od Nádraží Braník na Pražského povstání pojedou autobusy Ikarus 280 a Karosa ŠD 11.

webmaster, 30.5.2018, celý článek Den dětí v Braníku a na Kačerově bude plný dopravních prostředků a zábavy

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 24. května 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes představil projekt tzv. Společného podniku, který má vzniknout spojením veřejného a soukromého kapitálu. Cílem Společného podniku je co nejrychleji vykoupit pozemky potřebné pro výstavbu trasy I. D pražského metra z Pankráce do Písnice, umožnit DPP získat stavební povolení na celou trasu a zajistit výstavbu nadzemních výstupů. Současně má těžit z finančního zhodnocení pozemků přilehlých k novým stanicím, a pokrýt tak část nákladů na výstavbu metra. Společný podnik má být ze 49 % vlastněn DPP a z 51 % investiční skupinou Penta, která byla jako strategický partner Společného podniku vybrána na základě veřejné soutěže.

webmaster, 24.5.2018, celý článek DPP představil projekt Společného podniku pro metro D. Metro D může jezdit z Písnice na Pankrác už za 7 – 8 let

Informační systém

Praha, 22. května 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v rámci zkvalitňování svých služeb v uplynulých dnech dokončil doplňování anglických textů do pevného informačního systému ve stanicích pražského metra. V celé síti je cca 14 000 ks informačních prvků pevného informačního systému. Do zhruba 1/5 informačních prvků DPP doplnil anglické texty. Pro zahraniční cestující či cizince žijící v Praze se tak zlepšuje informovanost v metru.

webmaster, 22.5.2018, celý článek Pražské metro bude umět lépe anglicky. DPP výměnou informačních tabulí pomáhá zahraničním turistům

DPP dokončil opravu historické tramvaje KT4D pro Postupim

KT4D

Praha, 21. května 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravuje veřejnou prezentaci opravené historické tramvaje KT4D pro německou Postupim. V pražských ulicích se tramvaj bez cestujících projede ve čtvrtek 24. května odpoledne, v pátek 25. května dopoledne se na ni veřejnost může podívat ve smyčce Výstaviště Holešovice. Vůz KT4D modernizovala Opravna tramvají DPP. Opravna tramvají v Hostivaři funguje od roku 1968 a je jedním z nejmodernějších opravárenských zařízení ve střední Evropě, specializovaným na údržbu, opravy a rekonstrukce tramvajových vozidel a jejich dílů.

webmaster, 21.5.2018, celý článek DPP dokončil opravu historické tramvaje KT4D pro Postupim

« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 99 »

• Fanshop DPP