DPP Vlajky

Praha, 13. června 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá další setkání, které je určeno pro případné uchazeče o profesi řidič autobusů. Dobré platové podmínky, škála různých benefitů, stabilní zázemí či dlouholetá tradice DPP. I to může být motivací pro mnohé nadšené řidiče/řidičky a případné uchazeče/uchazečky, kteří se rozhodli věnovat jízdě a přepravě cestujících profesionálně. Právě jim je určeno setkání již tuto sobotu 15. června 2019 v prostorách Autoškoly DPP a následně v provozu garáže Hostivař, kde jim od 10:00 a od 13:00 budou poskytnuty podrobné informace o profesi řidiče autobusů MHD.

webmaster, 13.6.2019, celý článek DPP chce přivítat další nové řidiče autobusů na informativním dni již tuto sobotu!

DPP obdržel 10 nových elektromobilů pro své potřeby

Nissan

Praha, 11. června 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) obdržel v uplynulých dnech v rámci dotačního projektu 10 pětimístných elektromobilů Nissan pro interní účely. Nahradí jimi malá dodávková vozidla, která byla pořízena během let 2004 až 2007. DPP tak přispěje k šetrnosti vůči životnímu prostředí a posílí také svá oddělení, kde jsou v rámci podnikové dopravy vozidla využívána v každodenním provozu.

webmaster, 11.6.2019, celý článek DPP obdržel 10 nových elektromobilů pro své potřeby

Praha otevře tuto sobotu muzea, DPP sveze zdarma jejich návštěvníky

Plakát k akci

Praha, 6. června 2019 – Již pošestnácté se noční Praha stane centrem kultury, ovládne ji Pražská muzejní noc. Ta na celý večer 8. června 2019 otevře brány pražských muzeí, galerií a kulturních institucí, které budou zájemci moci navštívit zcela zdarma. Přepravu mezi jednotlivými objekty zajistí Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a jako spolupořadatel akce zdarma vypraví zvláštní autobusové linky, jednu linku tramvajovou a prodlouží provoz metra o 1 hodinu.

webmaster, 6.6.2019, celý článek Praha otevře tuto sobotu muzea, DPP sveze zdarma jejich návštěvníky

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 5. června 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) využije i letos letních prázdnin na dlouhodobě plánované rekonstrukce a nezbytné opravy v síti tramvají i metra. Již v půlce června začne DPP s výměnou kolejových oblouků a výřezů v Plzeňské ulici, práce zde potrvají ve dvou etapách do 24. července. První fáze prací odstartuje od 8. července také na tramvajové trati v Nádražní ulici, které potrvají ve třech etapách až do příštího roku. Naopak tramvaje na Vinohradskou se vrátí oproti předpokladům již o cca dva týdny dříve. Od 29. června uvede DPP zrekonstruovaný úsek do plného provozu. Kromě toho DPP chystá výměnu dřevěných pražců za betonové na lince metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov, a to v období od 29. června do 6. července včetně. Pro cestující DPP připravil náhradní autobusovou dopravu.

webmaster, 5.6.2019, celý článek DPP v létě opraví část úseku metra C, tramvajové tratě v Plzeňské, na Výtoni, Na Poříčí, naopak zprovozní Vinohradskou o dva týdny dříve

Den dětí 2019

Praha, 29. května 2019 – V sobotu 1. června 2019 cca od 9:00 do 17:00 proběhne opět po roce na vlakovém nádraží v Praze-Braníku a v depu metra Kačerov velkolepá dopravní akce pro malé i velké, a to při příležitosti Mezinárodního dne dětí. Den dětí organizovaný Českými dráhami, Dopravním podnikem hl. m. Prahy a ROPID bude opět plný historických vozidel, mezi nimiž nebudou chybět parní i motorové vlaky, metro či oblíbené nostalgické jízdy autobusů. Bohatý doprovodný program se bude odehrávat na obou zmiňovaných místech – na branickém nádraží a v depu metra Kačerov.

webmaster, 29.5.2019, celý článek Den dětí v Braníku a na Kačerově s historickými vlaky, metrem i autobusy se blíží

Foto 2

Praha, 27. května 2019 – Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) dnes podepsal se stavebními společnostmi Hochtief CZ, Metrostav a Strabag smlouvy na realizaci geologického průzkumu a s obchodním sdružením „GTM Trasy I.D metra“ smlouvu na geologický monitoring a pasportizaci metra D. Znamená to další nezbytný krok k fyzickému zahájení samotného geologického průzkumu metra D na čtyřech lokalitách v oblasti budoucích stanic Pankrác a Olbrachtova. V návaznosti na podepsání smluv dnes DPP zhotovitelům předal také výzvy k převzetí stavenišť. Přípravné práce, jako je oplocování, odstraňování zeleně či návoz stavebních strojů na jednotlivých lokalitách očekáváme zhruba týden před zahájením geologického průzkumu, který je naplánován na 19. 6. 2019.“

webmaster, 27.5.2019, celý článek Dopravní podnik hl. m. Prahy dnes podepsal smlouvy se zhotoviteli geologického průzkumu metra D

Ohýbací stroj

Praha, 21. května 2019 – Nové zařízení na ohýbání kolejnic využívající nejmodernější technologie získala v těchto dnech od švýcarské společnosti Stierli-Bieger AG Pražská strojírna a. s. Polorobotický, počítačem řízený stroj umí ohýbat všechny v současnosti používané kolejnice, včetně těch s vysokou tvrdostí a širokou stojinou, rovnat jejich výškové i stranové deformity, a jako jeden z mála také torzní zkroucení. Oproti doposud používané technologii je až o 25 % efektivnější, což umožní zvýšit objem zakázek i tržeb společnosti.

webmaster, 21.5.2019, celý článek Pražská strojírna bude vyrábět kolejové konstrukce nejmodernější technologií, umožní navýšení zakázek až o čtvrtinu

Vyjížďka do minulosti aneb pražské metro slaví 45 let

promo

Praha, 6. května 2019 – Před pětačtyřiceti lety metro usnadnilo cestujícím přepravu z Kačerova na Florenc (tehdejší Sokolovská), dnes spojuje se 61 stanicemi téměř všechny oblasti Prahy. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) při příležitosti oslav 45. výročí od zahájení provozu metra vypraví historické soupravy Ečs a 81-71, které zavezou návštěvníky zpátky do minulosti. Na trase C bude ve středu 8. května 2019 po celý den probíhat doprovodný program ve formě foto zastávek obou souprav. Na své si přijdou všichni, kteří každodenně využívají tohoto nejrychlejšího prostředku pražské městské dopravy.

webmaster, 6.5.2019, celý článek Vyjížďka do minulosti aneb pražské metro slaví 45 let

« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 108 »

• Fanshop DPP