Tramvaj Škoda 15T – Foto 2 (JPG: 2,30 MB)

Praha, 14. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chce cestujícím zpříjemnit jízdu v nejmodernějších tramvajích 15T během horkých letních měsíců. Představenstvo DPP proto na pondělním jednání schválilo investiční záměr na nákup 124 klimatizačních jednotek pro první sérii tramvají 15T. Po doplnění klimatizačních jednotek i do 124 tramvají z první série by mělo po Praze jezdit celkem 250 tramvají 15T s klimatizacemi (tzn. celá dodávka vozů 15T pro DPP).

webmaster, 14.8.2018, celý článek Všechny pražské tramvaje 15T budou klimatizované. DPP dokoupí klimatizační zařízení do 124 souprav

40 let linky metra A

Praha, 9. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) oslaví významné výročí. V neděli 12. srpna 2018 to bude přesně 40 let od zahájení provozu na lince metra A. Cestující se mohou těšit na svezení se původní historickou soupravou 81-71, která bude upravená do tehdejší čtyřvozové podoby. Atmosféru dokreslí speciální hlášení i strojvedoucí v dobových uniformách a informační tabule z minulého století.

webmaster, 9.8.2018, celý článek Linka metra A oslaví 40. výročí. Na koleje vyrazí historická souprava metra 81-71

DPP má nového bezpečnostního ředitele. Stal se jím Daniel Barták

Sídlo DPP – Foto 3 (JPG: 2,17 MB)

Praha, 1. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) má ode dneška 1. srpna 2018 nového bezpečnostního ředitele. Nově bude funkci bezpečnostního ředitele DPP vykonávat Mgr. Daniel Barták. Nahradil tak Dr. Antonína Fedorka, který k 31. červenci 2018 ukončil v DPP pracovní poměr.

1.8.2018, celý článek DPP má nového bezpečnostního ředitele. Stal se jím Daniel Barták

prazska_strojirna

Praha, 13. července 2018 – Pražská strojírna, dceřiná společnost Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP), se za loňský rok dostala do černých čísel. Díky restrukturalizaci výroby, přesoutěžení dodavatelů a výraznému zefektivnění nákladů se podařilo zvýšit produktivitu a dosáhnout ziskovosti firmy. Novému managementu se také daří získávat nové lukrativní zakázky v  zahraničí. Výsledkem hospodaření před zdaněním je zisk 9,4 milionů korun za rok 2017 oproti ztrátě 36,6 milionů korun za rok 2016.

webmaster, 13.7.2018, celý článek Pražská strojírna se po restrukturalizaci dostala do zisku necelých 10 mil. Kč za rok 2017. V roce 2016 přitom byla ve ztrátě 36,6 mil. Kč

promo

Praha, 13. července 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se ohrazuje proti zavádějícím tvrzením o Společném podniku kvůli výstavbě metra D, která v poslední době zazněla v médiích. DPP se snaží o realizaci unikátního projektu v horizontu 7 – 8 let a odmítá nepravdy, které v souvislosti s možným projektem zazněly ve veřejném prostoru, prezentované především advokátkou p. Marvanovou (STAN).

webmaster, 13.7.2018, celý článek Fakta a mýty o Společném podniku. Projekt umožní transparentní a rychlou výstavbu metra D

promo

Praha, 29. června 2018 – Už od začátku července se mohou cestující pražské MHD těšit na zahájení pravidelného provozu trolejbusové linky č. 58 v úseku Palmovka – Letňany. Pasažéry sveze Škoda 30Tr ve zhruba hodinovém intervalu. Zahájení pravidelného provozu navazuje na úspěšné zkoušky systému dynamického nabíjení, které probíhaly od října 2017 postupně se dvěma různými vozidly. Od roku 1972 tak bude mít Praha znovu pravidelnou trolejbusovou linku.

webmaster, 29.6.2018, celý článek Praha bude mít po 46 letech pravidelnou trolejbusovou linku. Po úspěšném testování vyjede od července linka č. 58 v úseku Palmovka – Letňany

Provoz metra A a C bude o prodlouženém červencovém víkendu omezen

promo

Praha, 28. června 2018 – Během prodlouženého červencového víkendu dojde k plánovaným omezením provozu pražského metra na linkách A a C. Od zahájení provozu ve čtvrtek 5. července až do ukončení provozu v neděli 8. července 2018 bude kvůli probíhající modernizaci uzavřena stanice metra Dejvická na lince A. Soupravy budou stanicí pouze projíždět. Ve stejném termínu dojde k obousměrnému přerušení provozu mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov na lince C.

webmaster, 28.6.2018, celý článek Provoz metra A a C bude o prodlouženém červencovém víkendu omezen

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 22. června 2018 – Zástupci vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a odborových organizací DPP podepsali Dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě uzavřené na období 2016-2017 ve znění Dodatku č. 1. Nyní se tak podařilo dosáhnout dohody vedení a všech 23 odborových organizací, která v důsledku přinese zaměstnancům DPP navýšení mezd, a to s platností již od 1. 7. 2018. Celkově dojde k nárůstu mzdových prostředků v roce 2018 o cca 90 mil. Kč a v roce 2019 o dalších 290 mil. Kč. Nejvíce budou zvýhodněny profese řidičů MHD, kde bude nárůst kolektivní výkonnostní odměny měsíčně z 10 % na 20 %.

webmaster, 22.6.2018, celý článek Vedení DPP se dohodlo s odborovými organizacemi na zvýšení mezd zaměstnanců. Zaměstnanci si polepší již od července

« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 99 »

• Fanshop DPP