Foto 2

Praha, 21. září 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ode dneška nově disponuje špičkově vybaveným měřícím vozem pro kontrolu kolejového svršku v pražském metru. Vůz Plasser & Theurer typ EM 50 byl zmodernizován po 15 letech provozu. Měřící vůz je nyní vybaven nejmodernějšími technologiemi pro měření geometrických parametrů kolejového svršku (GPK), přívodní kolejnice, vlnkovitosti a představuje tak generační skok v možnostech měření různých parametrů. Vůz měří například tyto parametry: rozchod koleje, převýšení koleje, vzepětí obou kolejnicových pasů, zborcení koleje, příčný profil obou kolejnicových pasů, vzdálenost i výška přívodní kolejnice a vlnkovitost kolejnic.

webmaster, 21.9.2018, celý článek DPP získal špičkově vybavený měřící vůz pro metro. Kontroluje geometrii tratí i ojetí kolejnic

DPP již tradičně otevře své brány veřejnosti!

DOD 2

Praha 20. září 2018 – V sobotu 22. září 2018 od 10.00 do 16.00 hodin otevře Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) své brány veřejnosti. Letos se budou moci návštěvníci podívat do tramvajové vozovny Motol, garáže Řepy a depa metra Zličín. Čekat na ně budou současná i historická vozidla pro cestující, ale i  technická vozidla a hasičská technika. Připraven je také bohatý doprovodný program.

webmaster, 20.9.2018, celý článek DPP již tradičně otevře své brány veřejnosti!

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 13. září 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes představil strategické plány do roku 2020. Počítá s rozvojem všech druhů služeb, které zajišťuje, dále zahrnují modernizaci stanic metra, vozového parku a rozšíření dopravní sítě. Největšímu pražskému zaměstnavateli se daří dokončovat investiční projekty a připravovat nové.

webmaster, 13.9.2018, celý článek Výstavba metra D, nové tramvajové tratě i bezbariérové stanice metra. DPP představil strategické cíle do roku 2020

DPP chce omezit počty nehod tramvají. Bude testovat unikátní antikolizní systém

Tramvaj

Praha, 31. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na září letošního roku první testy antikolizního systému tramvají. Testy budou prováděny na tramvaji typu T6A5 v areálu Opravny tramvají v Malešicích. Antikolizní systém by měl zabránit železničním nehodám, tedy v pražské dopravě mezi tramvajemi. Zatím není v městské tramvajové dopravě plošně zaveden. Pokud bude systém funkční, počítá se s dalším testováním v provozu na vybraných tramvajích.

webmaster, 31.8.2018, celý článek DPP chce omezit počty nehod tramvají. Bude testovat unikátní antikolizní systém

Metro

Praha, 31. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně dokončil výměnu eskalátorů v jednom vstupu ve stanici metra Náměstí Republiky na trase B. Kromě modernizace pohyblivých schodů rovněž proběhly instalace nového osvětlení včetně podhledů ve vestibulu i podchodu. Přípravné práce začaly již na začátku listopadu, od úterý 2. ledna 2018 však došlo k uzavření vstupu do stanice ve směru od nákupního centra Palladium. Předpokládané trvání uzavírky tohoto vstupu bylo cca osm měsíců. Všechny potřebné práce tak byly včas dokončeny a od soboty 1. září 2018 již bude zmodernizovaný vstup otevřen cestujícím.

webmaster, 31.8.2018, celý článek Zmodernizovaný vstup do stanice metra Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium bude od září znovu otevřen

DPP Budova 1

Praha, 31. srpna 2018 - Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v posledních dnech čelí řízenému nátlaku ze strany společností patřících do skupiny JCDecaux. Společnost JCDecaux, Městský mobiliář (JCD) všemi způsoby usiluje o zrušení poptávkového řízení z letošního března na pronájem 1200 ploch v metru, kde jsou v současné době umístěny reklamní CLV vitríny společnosti euroAWK a o které skupina JCDecaux dlouhodobě usiluje.

webmaster, 31.8.2018, celý článek Skupina JCDecaux vyvíjí nátlak na DPP, aby zrušil otevřené poptávkové řízení na pronájem ploch v metru

DPP opravil tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici

promo

Praha, 30. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) stihl před zahájením školního roku zrekonstruovat tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici. Tramvajový provoz zde bude plně obnoven od soboty 1. září 2018. Do Zenklovy ulice se tramvaje vrátí o měsíc dřív oproti předpokladům po osmi měsících prací, do Vinohradské po dvou měsících.

webmaster, 30.8.2018, celý článek DPP opravil tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici

Výhra DPP ve sporu s RENCARem. Soud připustil nevýhodnost smlouvy

DPP Budova Logo

Praha, 29. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) uspěl v dalším sporu se společností RENCAR PRAHA a. s. (RENCAR). Městský soud v Praze v srpnu zamítl žalobu RENCARu ze dne 3. března 2017, kterou se RENCAR domáhal ochrany před neoprávněným zásahem do pověsti společnosti a před nekalosoutěžním jednáním.

webmaster, 29.8.2018, celý článek Výhra DPP ve sporu s RENCARem. Soud připustil nevýhodnost smlouvy

« 1 2 3 4 5 ... 99 »

• Fanshop DPP