promo

Praha, 29. června 2018 – Už od začátku července se mohou cestující pražské MHD těšit na zahájení pravidelného provozu trolejbusové linky č. 58 v úseku Palmovka – Letňany. Pasažéry sveze Škoda 30Tr ve zhruba hodinovém intervalu. Zahájení pravidelného provozu navazuje na úspěšné zkoušky systému dynamického nabíjení, které probíhaly od října 2017 postupně se dvěma různými vozidly. Od roku 1972 tak bude mít Praha znovu pravidelnou trolejbusovou linku.

webmaster, 29.6.2018, celý článek Praha bude mít po 46 letech pravidelnou trolejbusovou linku. Po úspěšném testování vyjede od července linka č. 58 v úseku Palmovka – Letňany

Provoz metra A a C bude o prodlouženém červencovém víkendu omezen

promo

Praha, 28. června 2018 – Během prodlouženého červencového víkendu dojde k plánovaným omezením provozu pražského metra na linkách A a C. Od zahájení provozu ve čtvrtek 5. července až do ukončení provozu v neděli 8. července 2018 bude kvůli probíhající modernizaci uzavřena stanice metra Dejvická na lince A. Soupravy budou stanicí pouze projíždět. Ve stejném termínu dojde k obousměrnému přerušení provozu mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov na lince C.

webmaster, 28.6.2018, celý článek Provoz metra A a C bude o prodlouženém červencovém víkendu omezen

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 22. června 2018 – Zástupci vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a odborových organizací DPP podepsali Dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě uzavřené na období 2016-2017 ve znění Dodatku č. 1. Nyní se tak podařilo dosáhnout dohody vedení a všech 23 odborových organizací, která v důsledku přinese zaměstnancům DPP navýšení mezd, a to s platností již od 1. 7. 2018. Celkově dojde k nárůstu mzdových prostředků v roce 2018 o cca 90 mil. Kč a v roce 2019 o dalších 290 mil. Kč. Nejvíce budou zvýhodněny profese řidičů MHD, kde bude nárůst kolektivní výkonnostní odměny měsíčně z 10 % na 20 %.

webmaster, 22.6.2018, celý článek Vedení DPP se dohodlo s odborovými organizacemi na zvýšení mezd zaměstnanců. Zaměstnanci si polepší již od července

DPP chystá rekonstrukci tramvajové trati na Vinohradské

Tramvaj Tatra T3R.P – Foto 2 (JPG: 6,10 MB)

Praha, 20. června 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravuje nutnou rekonstrukci tramvajové trati v ulici Vinohradská v celkové délce cca 2,6 km. V první etapě proběhne modernizace úseku Hradecká – Želivského letos o letních prázdninách, úsek Škrétova – Sudoměřická bude zmodernizován mezi březnem a červencem příštího roku. Při vyloučení tramvajového provozu DPP zajistí náhradní autobusovou dopravu.

webmaster, 20.6.2018, celý článek DPP chystá rekonstrukci tramvajové trati na Vinohradské

Kinobus DPP opět vyjede do pražských ulic! Promítne i hollywoodské trháky

kinobus

Praha, 15. června 2018 – V pondělí 18. června 2018 začne tradiční letní jízda Kinobusu, který provozuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a zahájí tak již svou 11. sezónu. Od 18. června do 6. září 2018 objede Prahu a nabídne divákům zdarma ve 12 lokalitách 16 zajímavých filmů české i zahraniční produkce. Během těchto dnů se návštěvníci, vždy od pondělí do čtvrtka, dočkají bohaté porce komedií, chybět však nebudou ani vážnější témata. Projekce filmů začne vždy po setmění, mezi 20.30 a 21.45 hodinou. DPP na léto připravil pro zájemce celkem 48 promítání, na každém nabízí až 200 míst k sezení.

webmaster, 15.6.2018, celý článek Kinobus DPP opět vyjede do pražských ulic! Promítne i hollywoodské trháky

Zrekonstruovaný vestibul stanice metra Anděl se otevře cestujícím

promo

Praha, 8. června 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dokončil výměnu eskalátorů v jedné z nejvytíženějších stanic pražského metra, a to v  jednom vstupu ve stanici metra Anděl. V rámci rekonstrukce proběhly dále i sanace průsaků v eskalátorovém tunelu, elektro práce na novém osvětlení, silových rozvodech, rozvaděčích a slaboproudých zařízeních. K uzavření vstupu do stanice v oblasti křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská došlo 25. 9. 2017, přičemž uzavírka byla předpokládána na cca 9 měsíců. DPP plánuje otevření zrekonstruovaného výstupu ve stanici metra Anděl již v pondělí 11. 6. 2018 od  zahájení ranního provozu metra.

webmaster, 8.6.2018, celý článek Zrekonstruovaný vestibul stanice metra Anděl se otevře cestujícím

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha 7. června 2018 – Vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) spolu se zástupci odborových organizací DPP má záměr podepsat dodatek ke kolektivní smlouvě. Výsledkem by mělo být podepsání Dodatku č. 2 ke kolektivní smlouvě uzavřené na období 2016-2017 ve znění Dodatku č. 1, kde by došlo k nárůstu mzdových prostředků v roce 2018 o cca 90 mil. Kč a v roce 2019 o dalších 290 mil. Kč, což znamená celkový nárůst mzdových prostředků v roce 2018 o 4,8 % a v roce 2019 o 7,4 %. Nejvíce by měly být zvýhodněny profese řidičů MHD, kde vzrostou kolektivní výkonnostní odměny měsíčně z 10 % na 20 %. Dále by mělo dojít k navýšení příplatku za délku dosažené odborné praxe v DPP. V tuto chvíli však není shoda mezi všemi odborovými organizacemi, aby tento dodatek vstoupil v platnost.

webmaster, 7.6.2018, celý článek DPP chce od července navýšit mzdy. Dvě z 23 odborových organizací DPP jsou ale proti

DPP zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

promo

Praha, 5. června 2018 – V sobotu 9. června 2018 proběhne jubilejní 15. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako spolupořadatel akce zdarma vypraví zvláštní autobusové linky, posílí noční tramvajové linky a prodlouží provoz metra o 1 hodinu.

webmaster, 5.6.2018, celý článek DPP zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

« 1 2 3 4 5 ... 97 »