DPP chce omezit počty nehod tramvají. Bude testovat unikátní antikolizní systém

Tramvaj

Praha, 31. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na září letošního roku první testy antikolizního systému tramvají. Testy budou prováděny na tramvaji typu T6A5 v areálu Opravny tramvají v Malešicích. Antikolizní systém by měl zabránit železničním nehodám, tedy v pražské dopravě mezi tramvajemi. Zatím není v městské tramvajové dopravě plošně zaveden. Pokud bude systém funkční, počítá se s dalším testováním v provozu na vybraných tramvajích.

webmaster, 31.8.2018, celý článek DPP chce omezit počty nehod tramvají. Bude testovat unikátní antikolizní systém

Metro

Praha, 31. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně dokončil výměnu eskalátorů v jednom vstupu ve stanici metra Náměstí Republiky na trase B. Kromě modernizace pohyblivých schodů rovněž proběhly instalace nového osvětlení včetně podhledů ve vestibulu i podchodu. Přípravné práce začaly již na začátku listopadu, od úterý 2. ledna 2018 však došlo k uzavření vstupu do stanice ve směru od nákupního centra Palladium. Předpokládané trvání uzavírky tohoto vstupu bylo cca osm měsíců. Všechny potřebné práce tak byly včas dokončeny a od soboty 1. září 2018 již bude zmodernizovaný vstup otevřen cestujícím.

webmaster, 31.8.2018, celý článek Zmodernizovaný vstup do stanice metra Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium bude od září znovu otevřen

DPP Budova 1

Praha, 31. srpna 2018 - Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v posledních dnech čelí řízenému nátlaku ze strany společností patřících do skupiny JCDecaux. Společnost JCDecaux, Městský mobiliář (JCD) všemi způsoby usiluje o zrušení poptávkového řízení z letošního března na pronájem 1200 ploch v metru, kde jsou v současné době umístěny reklamní CLV vitríny společnosti euroAWK a o které skupina JCDecaux dlouhodobě usiluje.

webmaster, 31.8.2018, celý článek Skupina JCDecaux vyvíjí nátlak na DPP, aby zrušil otevřené poptávkové řízení na pronájem ploch v metru

DPP opravil tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici

promo

Praha, 30. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) stihl před zahájením školního roku zrekonstruovat tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici. Tramvajový provoz zde bude plně obnoven od soboty 1. září 2018. Do Zenklovy ulice se tramvaje vrátí o měsíc dřív oproti předpokladům po osmi měsících prací, do Vinohradské po dvou měsících.

webmaster, 30.8.2018, celý článek DPP opravil tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici

Výhra DPP ve sporu s RENCARem. Soud připustil nevýhodnost smlouvy

DPP Budova Logo

Praha, 29. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) uspěl v dalším sporu se společností RENCAR PRAHA a. s. (RENCAR). Městský soud v Praze v srpnu zamítl žalobu RENCARu ze dne 3. března 2017, kterou se RENCAR domáhal ochrany před neoprávněným zásahem do pověsti společnosti a před nekalosoutěžním jednáním.

webmaster, 29.8.2018, celý článek Výhra DPP ve sporu s RENCARem. Soud připustil nevýhodnost smlouvy

Podnikoví hasiči DPP pomáhají zachraňovat lidské životy i majetek už 45 let

Praha, 22. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) má jako jediný dopravní podnik v České republice vlastní hasičský záchranný sbor, který si v těchto dnech připomíná již 45 let své existence. Podnikoví hasiči DPP nastoupili poprvé do služby 21. srpna 1973 na provizorní požární stanici v  areálu depa Kačerov. Od té doby provedl Hasičský záchranný sbor DPP spoustu potřebných výjezdů a zásahů k řešení mimořádných událostí.

webmaster, 22.8.2018, celý článek Podnikoví hasiči DPP pomáhají zachraňovat lidské životy i majetek už 45 let

Praha, 16. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v těchto dnech dokončuje realizaci nového úseku tramvajových kolejí ve Vinohradské ulici mezi historickou a novou budovou Národního muzea. Tento úsek zatím není napojen na stávající kolejovou síť, jedná se však o důležitý základ pro budoucí novou tramvajovou trať. Hlavní město Praha pořizuje i změnu územního plánu pro  doplnění tramvajového propojení v trase Vinohradská – Hlavní nádraží – Bolzanova, která je zahrnuta ve strategii rozvoje tramvajových tratí v Praze. V  předstihu byly položeny koleje v úseku, kde probíhala stavební činnost při  dokončované rekonstrukci Národního muzea. Po osmi letech se tak realizuje výstavba nové tramvajové trati v české metropoli.

webmaster, 16.8.2018, celý článek U Národního muzea vzniká nová tramvajová trať. V budoucnu se stane součástí důležitého propojení dnešních tramvajových tratí

Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu

Sídlo DPP – Foto 1 (JPG: 2,81 MB)

Praha, 15. srpna 2018 – Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) se daří kontinuálně zvyšovat výnosy z pronájmu prostor v pražském metru sloužících k  podnikání. Vyplývá to z porovnání nárůstu nájemného v rámci poptávkových řízení konaných v roce 2017 a v první polovině roku 2018.

webmaster, 15.8.2018, celý článek Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu

« 1 2 3 4 5 ... 99 »

• Fanshop DPP