DPP Budova Logo

Praha, 9. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) po téměř pětiletém sporu se společností euroAWK může konečně předat city light vitríny (CLV) v metru novému nájemci. Tím je společnost BigBoard Praha, a. s., která za jejich pronájem nabídla v poptávkovém řízení čtyřikrát více, než DPP platil dosavadní uživatel.

webmaster, 9.7.2019, celý článek DPP může konečně předat reklamní plochy v metru novému nájemci. Získá za ně čtyřikrát více než doposud

Praha, 28. června 2019 – Druhá etapa rekonstrukce tramvajové trati ve Vinohradské ulici v délce téměř 2 km je po úspěšném řízení o uvedení do zkušebního provozu u konce. Kromě klasických úprav jako nový kolejový svršek i spodek, odvodnění, trolejové vedení, dráhové kabely, dopravní značení, bezbariérové přechody pro chodce vybavené signálními a varovnými pásy apod., byly v koordinaci se stavbou provedeny dílčí úpravy na zařízeních správců sítí. Pražané i návštěvníci hlavního města budou moci Vinohradskou ulicí projet již dnes v pátek 28. června 2019. Linka č. 11 se vrací do své pravidelné trasy již v pátek přibližně od 15.00 hodin. Provoz tramvajové linky č. 13 bude obnoven po několikaměsíční výluce od soboty 29. června 2019.

webmaster, 28.6.2019, celý článek Rekonstrukci tramvajové trati na Vinohradské se povedlo dokončit o 2 týdny dříve

Navigační systém v metru

Praha, 26. června 2019 – Stanice metra C Nádraží Holešovice dostala v těchto dnech novou verzi navigačního systému výstupů. Po I. P. Pavlova je druhou stanicí, ve které bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve spolupráci s ROPIDem pilotní projekt testovat. Dnes dvojici testovacích stanic doplní ještě Náměstí Míru. Hlavní novinkou je označování jednotlivých východů čísly, podle stejné logiky jako u exitů na dálnicích. Opatření má ulehčit a zrychlit orientaci v systému východů z metra. Testování ukáže, jestli se nové označení bude v této podobě instalovat do všech 61 stanic metra. Čísla východů budou následně doplněna také do vyhledávačů spojení. Potřebu lepšího značení výstupů z metra prokázal i běžící projekt Jednotného informačního systému hl. m. Prahy.

webmaster, 26.6.2019, celý článek Test nového navigačního systému v metru, východy dostanou svá čísla podobně jako exity na dálnicích

DPP Budova Logo

Praha, 26. června 2019 – Vrchní soud v Praze zamítl jako nedůvodné odvolání společnosti RENCAR proti dřívějšímu rozsudku Městského soudu v Praze. Ten již dříve zamítl žalobu RENCAR na Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) ve věci údajného zásahu do dobré pověsti RENCAR některými vyjádřeními zástupců DPP ve veřejných sdělovacích prostředcích k výši nájmu reklamních ploch, které RENCAR využívá. Soudní spory DPP a společnosti RENCAR, kterými se soudy zabývají již od roku 2016, se vztahují k pronájmu lukrativních reklamních ploch na majetku DPP.

webmaster, 26.6.2019, celý článek Soud dal DPP opět za pravdu. Kritika výše nájmu reklamních ploch využívaných RENCARem byla podle něj oprávněná

promo

Praha, 25. června 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se na začátku letošních letních prázdnin pustí do další fáze výměny pražců na lince metra C. Od soboty 29. června do soboty 6. července 2019 proto bude v úseku Pražského povstání – Kačerov obousměrně přerušen provoz. Mezi těmito stanicemi se cestující budou moci přepravit náhradní autobusovou dopravou XC. Během výluky se také stanice metra Budějovická 30. června večer promění v kinosál, návštěvníci mohou v unikátním prostředí zhlédnout snímek s tematikou stavby pražského metra a zúčastnit se odborné debaty.

webmaster, 25.6.2019, celý článek DPP chystá další výměnu pražců na lince metra C. V úseku Pražského povstání – Kačerov bude přerušen na týden provoz

Vedení DPP a odborové organizace se dohodly na novém dodatku Kolektivní smlouvy

DPP Budova 2

Praha, 18. června 2019 – Při kolektivním vyjednávání se podařilo dosáhnout dohody vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a všech 26 odborových organizací. Zlepšení pracovního prostředí, zvýšení kolektivní výkonnostní odměny, nebo navýšení příplatku za délku dosažené odborné praxe. I takové změny přinese nový dodatek č. 4 k platné Kolektivní smlouvě, který byl podepsán v posledních dnech. Osobní náklady na zaměstnance se tak pro rok 2020 navýší cca o 7,3 %.

webmaster, 18.6.2019, celý článek Vedení DPP a odborové organizace se dohodly na novém dodatku Kolektivní smlouvy

Od 15. června pojede letištní autobus 119 o víkendech dvakrát častěji

Promo

Pro hlavní návštěvnickou sezónu připravilo Hlavní město Praha společně s organizací ROPID, Dopravním podnikem hl. m. Prahy a Letištěm Praha posílení páteřní autobusové linky 119, která spojuje Letiště Václava Havla Praha s nejbližší stanicí metra Nádraží Veleslavín. Od 15. června do 15. září pojedou o víkendech cca mezi 9:00 a 20:00 od každého metra dva autobusy místo jednoho, ve směru z letiště bude současný interval 7,5 minuty zkrácen na polovinu.

webmaster, 14.6.2019, celý článek Od 15. června pojede letištní autobus 119 o víkendech dvakrát častěji

Do pražských ulic už po dvanácté vyráží Kinobus DPP

Promo

Praha, 14. června 2019 – V pondělí 17. června 2019 zahájí svou již 12. sezónu letní Kinobus. Do čtvrtka 5. září 2019 bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) na dvanácti tradičních místech pod širým nebem promítat snímky z české i zahraniční produkce. Kapacita projekcí bude až 200 míst a vstup bude zcela zdarma.

webmaster, 14.6.2019, celý článek Do pražských ulic už po dvanácté vyráží Kinobus DPP

« 1 2 3 4 5 ... 108 »

• Fanshop DPP