Podnikoví hasiči DPP pomáhají zachraňovat lidské životy i majetek už 45 let

Praha, 22. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) má jako jediný dopravní podnik v České republice vlastní hasičský záchranný sbor, který si v těchto dnech připomíná již 45 let své existence. Podnikoví hasiči DPP nastoupili poprvé do služby 21. srpna 1973 na provizorní požární stanici v  areálu depa Kačerov. Od té doby provedl Hasičský záchranný sbor DPP spoustu potřebných výjezdů a zásahů k řešení mimořádných událostí.

webmaster, 22.8.2018, celý článek Podnikoví hasiči DPP pomáhají zachraňovat lidské životy i majetek už 45 let

Praha, 16. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v těchto dnech dokončuje realizaci nového úseku tramvajových kolejí ve Vinohradské ulici mezi historickou a novou budovou Národního muzea. Tento úsek zatím není napojen na stávající kolejovou síť, jedná se však o důležitý základ pro budoucí novou tramvajovou trať. Hlavní město Praha pořizuje i změnu územního plánu pro  doplnění tramvajového propojení v trase Vinohradská – Hlavní nádraží – Bolzanova, která je zahrnuta ve strategii rozvoje tramvajových tratí v Praze. V  předstihu byly položeny koleje v úseku, kde probíhala stavební činnost při  dokončované rekonstrukci Národního muzea. Po osmi letech se tak realizuje výstavba nové tramvajové trati v české metropoli.

webmaster, 16.8.2018, celý článek U Národního muzea vzniká nová tramvajová trať. V budoucnu se stane součástí důležitého propojení dnešních tramvajových tratí

Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu

Sídlo DPP – Foto 1 (JPG: 2,81 MB)

Praha, 15. srpna 2018 – Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) se daří kontinuálně zvyšovat výnosy z pronájmu prostor v pražském metru sloužících k  podnikání. Vyplývá to z porovnání nárůstu nájemného v rámci poptávkových řízení konaných v roce 2017 a v první polovině roku 2018.

webmaster, 15.8.2018, celý článek Zájem o pronájem prostor v metru stoupá. DPP zvyšuje výnosy z pronájmu

Tramvaj Škoda 15T – Foto 2 (JPG: 2,30 MB)

Praha, 14. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chce cestujícím zpříjemnit jízdu v nejmodernějších tramvajích 15T během horkých letních měsíců. Představenstvo DPP proto na pondělním jednání schválilo investiční záměr na nákup 124 klimatizačních jednotek pro první sérii tramvají 15T. Po doplnění klimatizačních jednotek i do 124 tramvají z první série by mělo po Praze jezdit celkem 250 tramvají 15T s klimatizacemi (tzn. celá dodávka vozů 15T pro DPP).

webmaster, 14.8.2018, celý článek Všechny pražské tramvaje 15T budou klimatizované. DPP dokoupí klimatizační zařízení do 124 souprav

40 let linky metra A

Praha, 9. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) oslaví významné výročí. V neděli 12. srpna 2018 to bude přesně 40 let od zahájení provozu na lince metra A. Cestující se mohou těšit na svezení se původní historickou soupravou 81-71, která bude upravená do tehdejší čtyřvozové podoby. Atmosféru dokreslí speciální hlášení i strojvedoucí v dobových uniformách a informační tabule z minulého století.

webmaster, 9.8.2018, celý článek Linka metra A oslaví 40. výročí. Na koleje vyrazí historická souprava metra 81-71

DPP má nového bezpečnostního ředitele. Stal se jím Daniel Barták

Sídlo DPP – Foto 3 (JPG: 2,17 MB)

Praha, 1. srpna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) má ode dneška 1. srpna 2018 nového bezpečnostního ředitele. Nově bude funkci bezpečnostního ředitele DPP vykonávat Mgr. Daniel Barták. Nahradil tak Dr. Antonína Fedorka, který k 31. červenci 2018 ukončil v DPP pracovní poměr.

1.8.2018, celý článek DPP má nového bezpečnostního ředitele. Stal se jím Daniel Barták

prazska_strojirna

Praha, 13. července 2018 – Pražská strojírna, dceřiná společnost Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP), se za loňský rok dostala do černých čísel. Díky restrukturalizaci výroby, přesoutěžení dodavatelů a výraznému zefektivnění nákladů se podařilo zvýšit produktivitu a dosáhnout ziskovosti firmy. Novému managementu se také daří získávat nové lukrativní zakázky v  zahraničí. Výsledkem hospodaření před zdaněním je zisk 9,4 milionů korun za rok 2017 oproti ztrátě 36,6 milionů korun za rok 2016.

webmaster, 13.7.2018, celý článek Pražská strojírna se po restrukturalizaci dostala do zisku necelých 10 mil. Kč za rok 2017. V roce 2016 přitom byla ve ztrátě 36,6 mil. Kč

promo

Praha, 13. července 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se ohrazuje proti zavádějícím tvrzením o Společném podniku kvůli výstavbě metra D, která v poslední době zazněla v médiích. DPP se snaží o realizaci unikátního projektu v horizontu 7 – 8 let a odmítá nepravdy, které v souvislosti s možným projektem zazněly ve veřejném prostoru, prezentované především advokátkou p. Marvanovou (STAN).

webmaster, 13.7.2018, celý článek Fakta a mýty o Společném podniku. Projekt umožní transparentní a rychlou výstavbu metra D

« 1 2 3 4 5 ... 97 »