DPP Budova Název

Praha, 29. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) důrazně odmítá nesmyslná obvinění, která na jeho adresu dnes vznesli zástupci společnosti Rencar. Již v minulosti se pokusila společnost Rencar napadnout výběrová řízení u soudů, kde vždy pohořela. Podání trestního oznámení je zřejmě další pokus. Je to paradoxně společnost Rencar, kterou Policie ČR vyšetřuje kvůli smlouvě s DPP, a ve které proběhly v posledních letech dvě policejní razie s cílem zajištění důkazních materiálů.

webmaster, 29.7.2019, celý článek Díky transparentním výběrovým řízením získává DPP o více než 500 milionů vyšší částku, než v minulosti

Olbrachtova

Praha, 25. července 2019 – Výtvarnou podobu stanic metra D Pankrác a Olbrachtova navrhnou přední čeští umělci Jakub Nepraš a Vladimír Kokolia. Jejich návrhy zvítězily ve vyzvané soutěži Metroprojektu, Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a hlavního města Prahy pod záštitou Národní galerie Praha. Návrh Vladimíra Kokolii pro stanici Olbrachtova počítá se způsobem zobrazování, který návštěvníka vtahuje do obrazu a vytváří iluzi prostorového ztvárnění. Jakub Nepraš připravil výtvarné ztvárnění stanice Pankrác s alegorickým rozměrem a porota vyzdvihla také soulad návrhu s charakteristikou stanice jako živého přestupního bodu nové linky.

webmaster, 25.7.2019, celý článek První dvě stanice metra D výtvarně ztvární Jakub Nepraš a Vladimír Kokolia, zvítězili v soutěži pod záštitou Národní galerie

DPP představí Retrobus, můžete s ním vyrazit na exkurze do garáží

Retrobus 1

Praha, 24. července 2019 – Městskou hromadnou dopravu od tohoto víkendu oživí Retrobus Karosa Citelis s evidenčním číslem 3510 v barvách pražských autobusů 30. let minulého století. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jej všem příznivcům autobusů představí tuto sobotu, 27. července na půdě vozovny Střešovice. Retrobus bude DPP využívat na vlastních prezentačních akcích, na komerční jízdy, občasně bude vypravován také do běžného provozu na lince 207.

webmaster, 24.7.2019, celý článek DPP představí Retrobus, můžete s ním vyrazit na exkurze do garáží

DPP dnes zavede do testovacího provozu hybridní autobus Solaris

Solaris Hybrid

Praha, 22. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude ode dneška v reálném provozu testovat další hybridní autobus. Tentokrát se jedná o sériové řešení s ukládáním elektrické energie do kondenzátorů namísto obvykle používaných baterií. Dvanáctimetrový nízkopodlažní autobus Solaris Urbino 12 Hybrid poskytla k dvouměsíčnímu ověřovacímu provozu společnost SOLARIS CZECH spol. s r. o. Autobus dostal evidenční číslo 4999 a cestující jej mohou do 22. září vyzkoušet na linkách č. 133, 165, 175, 207 a 213.

webmaster, 22.7.2019, celý článek DPP dnes zavede do testovacího provozu hybridní autobus Solaris

Tisková konference

Praha, 17. července 2019 – Zástupci hlavního města Prahy a předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Petr Witowski dnes podepsali dohodu navazující na Iniciální rámcovou dohodu o koordinovaném postupu v rámci projektu metra I. D a okolní výstavby v lokalitě Nemocnice Krč uzavřenou v březnu 2017. Vlastníci pozemků podepíší dohodu v následujících dnech. Dnešní podpis nové klíčové dohody znamená odblokování dosavadní situace, stažení žaloby vlastníků proti územnímu rozhodnutí, umožnění výstavby metra D a v neposlední řadě rozvoj celé oblasti díky realizaci projektu vlastníků pod názvem Nová Krč. Dohodu v pondělí schválila Rada hl. m. Prahy.

webmaster, 17.7.2019, celý článek Dohoda s vlastníky pozemků v okolí Nemocnice Krč je podepsána. Znamená pokračování výstavby metra D a rozvoj celé oblasti

Mycí rám Vršovice

Praha, 16. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se dostal do finální fáze investiční akce rekonstrukce mycích linek  garážích Hostivař, Kačerov a Vršovice. V Hostivaři a Kačerově již byly mycí rámy v uplynulých měsících předány do běžného provozu. V garáži Vršovice ještě probíhá zkušební provoz. V rámci rekonstrukcí mycích linek DPP provedl i nutné stavební úpravy hal.

webmaster, 16.7.2019, celý článek DPP má nové průjezdní mycí linky autobusů v provozech Hostivař, Kačerov a Vršovice

Silueta

Praha, 16. července 2019 – Dbejte své bezpečnosti a myslete na fakt, že tramvaj má přednost nejen na přechodu! Přesně to hlásá kampaň „Neskákej mi pod kola!“, která nyní kromě výstražné tramvaje upozorňuje na nebezpečí střetu nástřikem lidských siluet na tramvajových svršcích. Nástřik obrysů těl byl proveden na místech v Praze s astým rizikem střetu tramvaje s chodcem. Tento počin Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) opět vznikl v rámci uvedené kampaně ve spolupráci s BESIP, Policií ČR a ROPID.

webmaster, 16.7.2019, celý článek Na riziko střetu tramvaje s chodcem upozorní lidské siluety. Kampaň „Neskákej mi pod kola!“ pokračuje

DPP a Siemens ode dneška testují v pražském metru nový typ sedaček

Sedačky

Praha, 11. července 2019 – Nové plastové sedačky si ode dneška mohou vyzkoušet cestující na lince C pražského metra. Společnost Siemens ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) je osadila do soupravy 4147-4148, ve které je už od předloňska ve zkušebním provozu nainstalovaný jiný typ laminátových sedaček. Cestující si tak mohou v jedné soupravě užít jízdu na všech třech typech sedaček. Po vyhodnocení cca ročního zkušebního provozu bude konkrétní typ a verze sedáků, který pražskému provozu vyhoví nejvíce, nasazen trvale do všech souprav typu M1.

webmaster, 11.7.2019, celý článek DPP a Siemens ode dneška testují v pražském metru nový typ sedaček

« 1 2 3 4 5 ... 108 »

• Fanshop DPP