Lanovka v Zoo Praha dnes odvezla 8 miliontého cestujícího

Lanovka v pražské ZOO přepravila osmimiliontého cestujícího

Praha, 15. srpna 2019 – Osmimiliontého cestujícího dnes přepravil Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) lanovkou v Zoologické zahradě hl. m. Prahy (Zoo Praha). Stala se jím paní Hana Charvátová z Prahy, která Zoo Praha navštívila i se dvěma vnoučaty. Letos za prvních sedm měsíců lanovku využilo už  190 926 návštěvníků Zoo Praha. Na podzim čeká lanovku generální oprava po deseti letech provozu.

webmaster, 15.8.2019, celý článek Lanovka v Zoo Praha dnes odvezla 8 miliontého cestujícího

DPP dnes zavede do testovacího provozu hybridní autobus Iveco

Iveco Urbanway 12 Hybrid

Praha, 12. srpna 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje v testování hybridních autobusů v reálném provozu pražské MHD a od dnešního dne nasadí na vybrané linky další hybridní autobus, tentokrát Iveco Urbanway Hybrid 12 m High Value. Jedná se o městský nízkopodlažní autobus standardní délky 12 metrů, který k dvouměsíčnímu testu poskytla společnost Iveco Czech Republic, a. s. Hybridní řešení i v tomto případě znamená kombinaci pohonu pomocí spalovacího motoru a trakčního elektromotoru v sériovém zapojení s úložištěm elektrické energie ve formě ultrakondenzátorů. Autobus obdržel evidenční číslo 4998 a cestující jej mohou do 10. října vyzkoušet zejména na linkách č. 133, 165, 175, 207 a 213. Na stejných linkách bude DPP do konce září testovat i hybridní autobus Solaris Urbino 12 Hybrid.

webmaster, 12.8.2019, celý článek DPP dnes zavede do testovacího provozu hybridní autobus Iveco

Novým bezpečnostním ředitelem DPP se stal Bohdan Frajt

DPP Budova Název

Praha, 6. srpna 2019 – Na pozici bezpečnostního ředitele Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) k 1. srpnu 2019 nastoupil Bohdan Frajt. Do funkce jej 18. června 2019 zvolilo představenstvo DPP. Bohdan Frajt má v oblasti bezpečnosti dlouholeté zkušenosti, působil na Magistrátu hl. m. Prahy i u policejních složek.

webmaster, 6.8.2019, celý článek Novým bezpečnostním ředitelem DPP se stal Bohdan Frajt

DPP Vlajky

Praha, 6. srpna 2019 – Vlastníci pozemků v oblasti Nemocnice Krč stáhli díky dohodě s hlavním městem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) žalobu proti územnímu rozhodnutí stavby metra D. DPP tak může připravit žádost o stavební povolení na pět stanic v celém úseku Pankrác - Nové Dvory. Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr chce, aby ji DPP podal do konce tohoto roku.

webmaster, 6.8.2019, celý článek Vlastníci pozemků u stanice Nemocnice Krč stáhli žalobu, DPP může požádat o stavební povolení na metro D

Eskalátory

Praha, 30. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes začal do prvních stanic metra instalovat bezkontaktní terminály na nákup jízdenek. Budou umístěny ve vestibulech stanic, na stojanech místo validátorů Opencard. Fungují na stejném principu jako terminály, kterými DPP osadil letos na jaře všechny tramvaje v Praze. Přibyla jim další funkcionalita: cestující si na nich budou moci nově zkontrolovat platnost zakoupených časových kuponů. Instalace 77 terminálů do jednotlivých stanic pražského metra potrvá do konce letošních letních prázdnin.

webmaster, 30.7.2019, celý článek DPP rozšiřuje síť bezkontaktních terminálů do metra. Nově si na nich ověříte platnost časových kuponů

DPP Budova Vlajky

Praha, 30. července 2019 – Nesmyslná a lživá tvrzení společnosti Rencar vyvolala tvrdou reakci DPP. Podává na Rencar trestní oznámení a zároveň se bude bránit i v rovině soukromoprávní. Díky transparentním výběrovým řízením na pronájem pouhého zlomku svého majetku DPP dostává nově více peněz, než platí společnost Rencar díky neplatné a nevýhodné smlouvě.

webmaster, 30.7.2019, celý článek Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. (DPP) se brání šikanóznímu jednání firmy Rencar, podává na ni trestní oznámení

DPP Budova Název

Praha, 29. července 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) důrazně odmítá nesmyslná obvinění, která na jeho adresu dnes vznesli zástupci společnosti Rencar. Již v minulosti se pokusila společnost Rencar napadnout výběrová řízení u soudů, kde vždy pohořela. Podání trestního oznámení je zřejmě další pokus. Je to paradoxně společnost Rencar, kterou Policie ČR vyšetřuje kvůli smlouvě s DPP, a ve které proběhly v posledních letech dvě policejní razie s cílem zajištění důkazních materiálů.

webmaster, 29.7.2019, celý článek Díky transparentním výběrovým řízením získává DPP o více než 500 milionů vyšší částku, než v minulosti

Olbrachtova

Praha, 25. července 2019 – Výtvarnou podobu stanic metra D Pankrác a Olbrachtova navrhnou přední čeští umělci Jakub Nepraš a Vladimír Kokolia. Jejich návrhy zvítězily ve vyzvané soutěži Metroprojektu, Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) a hlavního města Prahy pod záštitou Národní galerie Praha. Návrh Vladimíra Kokolii pro stanici Olbrachtova počítá se způsobem zobrazování, který návštěvníka vtahuje do obrazu a vytváří iluzi prostorového ztvárnění. Jakub Nepraš připravil výtvarné ztvárnění stanice Pankrác s alegorickým rozměrem a porota vyzdvihla také soulad návrhu s charakteristikou stanice jako živého přestupního bodu nové linky.

webmaster, 25.7.2019, celý článek První dvě stanice metra D výtvarně ztvární Jakub Nepraš a Vladimír Kokolia, zvítězili v soutěži pod záštitou Národní galerie

« 1 2 3 4 5 ... 107 »

• Fanshop DPP