prazska_strojirna

Praha, 7. února 2019 – Pražská strojírna, dceřiná společnost Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP), za loňský rok zvýšila své tržby na 400 miliónů Kč. Po dvou letech revitalizace a změn se díky novému vedení vyhoupla ze ztrát a vykázala již druhým rokem po sobě pozitivní hospodářské výsledky. Díky zvýšení produktivity o 20 %, lepšímu řízení peněžních toků a spoře finančních nákladů, se podařilo navýšit zisk před zdaněním oproti roku 2017 na 36,8 milionů korun. V roce 2016 byla Pražská strojírna ve ztrátě necelých 37 miliónů korun. Novému managementu se daří také realizace velkých projektů doma i v zahraničí, jakými jsou např. vozovna v Hostivaři či Depo Petrohrad, která se stalo největším dokončeným projektem v historii firmy.

webmaster, 7.2.2019, celý článek Pražská strojírna pokračovala v úspěšné restrukturalizaci a za rok 2018 dosáhla zisku téměř 37 mil. Kč. Meziročně se jedná o čtyřnásobné zvýšení hospodářského výsledku

Tramvaj 15T poslední

Praha, 5. února 2019 – Zástupci Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) dnes v Praze převzali jubilejní 250. tramvaj ForCity Alfa s evidenčním číslem 9450. Tím DPP završil klíčový dlouhodobý kontrakt dodávky nových tramvají typu 15T a uzavřela se tato etapa modernizace tramvajového vozového parku. První tramvaje ForCity vyrazily na svoji cestu po Praze před osmi lety. První tramvaj 15T byla Dopravnímu podniku předána 28. 1. 2011. Jubilejní stá byla předána v roce 2014 a dvoustá v novém designu v roce 2017.

webmaster, 5.2.2019, celý článek Do Prahy dorazila poslední 250. tramvaj ForCity Alfa pro DPP od Škoda Transportation

DPP nasadil do provozu během silného sněžení tramvajový pluh

Promo

Praha, 4. února 2019 – Ani nečekaně silná sněhová nadílka nepřipravila včera pražské cestující o možnost tramvajové přepravy. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) letos opět nasadil tramvajový pluh PSP01. Pluh PSP01 je zcela unikátní tím, že je umístěn na samostatném podvozku. Poháněn je soupravou typu T3R.P, která jej před sebou sune, přičemž čelní vůz soupravy je speciálně upraven. Dále jsou pak vozovny v případě potřeby vybaveny běžným sněžným pluhem.

webmaster, 4.2.2019, celý článek DPP nasadil do provozu během silného sněžení tramvajový pluh

Promo

Praha, 1.února 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude ve spolupráci s Volvo Bus Corporation testovat v reálném provozu nízkopodlažní kloubový hybridní autobus Volvo 7900 LAH. Účelem testování je ověření a porovnání provozních, ekonomických a ekologických parametrů aktuálně dostupné hybridní technologie. Princip hybridu spočívá v rekuperaci brzdné energie. Při správném způsobu jízdy lze dle údajů výrobce docílit až 30% úspory paliva ve srovnání s klasickým autobusem s naftovým motorem. Ode dneška do 5. února 2019 proběhne přejímka, dokončení úprav pro nasazení v systému PID (polepy, informační materiály, atd.), školení řidičů a ověření průjezdnosti linek. Tento autobus pak bude v pražských ulicích k vidění od 6. února do konce května 2019 s evidenčním číslem 6000.

webmaster, 1.2.2019, celý článek DPP otestuje hybridní autobus Volvo. Spotřebuje o třetinu méně paliva, než běžné autobusy

Nový soubor

Praha, 30. ledna 2019 – V rámci slavnostního otevření Muzea MHD pro návštěvníky i v zimní sezoně byla vypravena první lednový víkend historická tramvaj typu T1 na lince č. 2. Mimořádný zájem o tuto speciální tramvajovou linku přiměl Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) obdobnou akci zopakovat. První únorový víkend (2. – 3. 2. 2019) se tak návštěvníci mohou opět těšit na netradiční jízdu na lince č. 2. Tentokrát bude vypraven vůz T3SU.Tento vůz z roku 1982 je první svého druhu v Praze a bude poprvé vypraven do provozu s cestujícími po několik let trvající generální opravě v Opravně tramvají v Hostivaři.

webmaster, 30.1.2019, celý článek Svezte se do Muzea MHD vozem T3SU. Poprvé bude vypraven do provozu s cestujícími

DPP Budova Logo

Praha, 29. ledna 2019 – Parlamentní listy zveřejnily dne 24. 1. 2019 článek „11 604 858 korun za odvoz suti ze stavby. Manžel moderátorky Witowské začal úřadovat. Vedení Prahy navzdory“. V článku se uvádí, že v rozporu s příkazem nového vedení Prahy byla podepsána smlouva se společností OHL ŽS, a. s., ve věci bourání haly v hodnotě 62 709 481 korun. Jmenovitě se redaktoři článku soustředili na cenu odvozu sutin ze stavby. Dále se tématem zabýval i pořad Moje zprávy na TV Barrandov dne 27. 1. 2019, kde byly podobně jako v uvedeném článku zmíněny nepravdivé informace. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) tímto uvádí na pravou míru nepravdy obsažené v těchto výstupech.

webmaster, 29.1.2019, celý článek Představenstvo DPP postupuje v souladu s pokyny vedení hl. m. Prahy. Práce na vozovně Hloubětín jsou neodkladné a nutné i pro případ, že by se hala rekonstruovala

DPP si připomíná 120 let předplatních časových jízdenek v pražské MHD

Brožura

Praha, 25. ledna 2018 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) si v měsíci lednu připomíná 120. výročí předplatních časových jízdenek v pražské MHD. Od počátku své existence se tehdejší Elektrické podniky královského hlavního města Prahy (dnešní DPP) snažily pro cestující zavádět různé jízdní výhody. Během desetiletí, kdy vznikla celá řada různých druhů předplatních jízdenek, se také jejich podoba a vzory několikrát zásadně změnily. DPP u příležitosti tohoto historického výročí připravil tematickou výstavu ve stanici metra Florenc a v těchto dnech spustil do prodeje speciální brožuru, věnující se předplatním jízdenkám v hlavním městě.

webmaster, 25.1.2019, celý článek DPP si připomíná 120 let předplatních časových jízdenek v pražské MHD

DPP vlajky – Foto 1 (JPG: 1,7 MB)

Praha, 25. ledna 2019 – V posledních dnech v tisku proběhly informace o údajně nevýhodných dodatcích ke smlouvám Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) se společností České teplo. Taktéž bylo podáno v předminulém týdnu na Městské státní zastupitelství v Praze trestní oznámení na bývalého a současného člena představenstva DPP. Toto oznámení bylo zveřejněno. DPP považuje za nutné uvést některé skutečnosti uvedené jak v tisku, tak v těchto trestních oznámeních, na pravou míru.

webmaster, 25.1.2019, celý článek DPP ušetřil na změně smlouvy s Českým teplem jen za první rok téměř sto miliónů korun

« 1 2 3 4 5 ... 101 »

• Fanshop DPP