Vozovna Střešovice slaví 110 let, jako jediná si zachovala svou původní tvář

Muzeum MHD

Praha, 17. října 2019 – Vozovna Střešovice za 110 let svého fungování od 24. října 1909 poskytla střechu nad hlavou tisícům dopravních prostředků. I když je „až“ druhou nejstarší pražskou vozovnou, jako jediná si zachovala svou podobu takřka beze změn. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) při příležitosti oslav 110. výročí této vozovny připomene její architekturu a historii. Připravil atraktivní doprovodný program, který potěší nejednoho příznivce dopravy. DPP na speciální jízdy vypraví historické vozy a zve návštěvníky také na jízdu plnou smíchu. K jubileu vozovny Střešovice DPP vydal speciální brožuru, kterou lze zakoupit ve Fanshopu DPP.

webmaster, 17.10.2019, celý článek Vozovna Střešovice slaví 110 let, jako jediná si zachovala svou původní tvář

Foto 1

Praha, 16. října 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude od dnešního dne odstraňovat plevel z městských pozemků pouze mechanicky nebo ekologicky šetrnými postupy, např. horkou vodou, a úplně přestane používat glyfosát (přípravek Roundup). Reaguje tak na záměr Magistrátu hl. m. Prahy (MHMP), který plánuje doporučení městským firmám a radnicím provádět údržbu zeleně bez použití chemie. DPP to umožňuje smlouva s novým dodavatelem služeb komplexní údržby zeleně, která vstupuje v innost také dnešním dnem. Tyto služby bude pro DPP následující čtyři roky nebo do vyčerpání částky 49 milionů Kč nově zajišťovat společnost MIRA expert s.r.o., jež zvítězila ve výběrovém řízení.

webmaster, 16.10.2019, celý článek DPP bude plevel likvidovat pouze ekologicky, umožní mu to smlouva s novým dodavatelem služeb údržby zeleně

Foto 3

Praha, 11. října 2019 – Jak v případě teroristického útoku odstranit bojové chemické látky z metra a minimalizovat tak hrozivé následky, si v noci na dnešek vyzkoušely záchranné složky včetně Hasičského záchranného sboru Dopravního podniku hl. m Prahy. Ve stanici metra Zličín dnes v noci proběhlo za podpory Ministerstva vnitra ČR a ve spolupráci se Správou státních hmotných rezerv cvičení se zaměřením na ověření nasazení několika prototypů dekontaminačních zařízení v případě teroristického útoku, které vyvinula společnost DEKONTA, a. s. v rámci Programu bezpečnostního výzkumu ČR, spolupracující se SÚJCHBO (Státním ústavem jaderné, chemické a biologické ochrany).

webmaster, 11.10.2019, celý článek Cvičení záchranných složek ve stanici metra Zličín ověřilo použití nových prototypů

DPP nakoupí 20 velkokapacitních autobusů i trolejbusů, vypisuje výběrové řízení

Sídlo DPP – Foto 2 (JPG: 2,76 MB)

Praha, 4. října 2019 – Veřejnou zakázku na dodávku 20 ks velkokapacitních autobusů vypsal v těchto dnech Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP). Autobusy by měly být minimálně 20,5 metru dlouhé. DPP počítá s jejich nasazením primárně na linku č. 119 na/z Letiště Václava Havla Praha. Vítěz tendru by měl být znám do konce letošního listopadu, vozy by měl dodat do 9 měsíců od podepsání kupní smlouvy. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 500 mil. Kč bez DPH. Výběrové řízení by mělo být zveřejněno ve Věstníku veřejných zakázek v průběhu pondělí 7. října 2019. Kromě toho DPP zahájil předběžné tržní konzultace s výrobci velkokapacitních trolejbusů, veřejnou zakázku na dodávku 20 kusů plánuje vypsat do konce letošního roku.

webmaster, 4.10.2019, celý článek DPP nakoupí 20 velkokapacitních autobusů i trolejbusů, vypisuje výběrové řízení

Vysokorychlostní pokrytí v metru se dále rozšiřuje

Eskalátory

Praha, 30. září 2019 – Vysokorychlostní mobilní síť LTE mohou v testovacím provozu od dnešního dne nově využívat také cestující na trase C pražského metra v úseku Muzeum – Nádraží Holešovice. V následujících týdnech budou operátoři technologii ještě odlaďovat podle aktuálního provozu. Zákazníci tak mohou využívat mobilní služby poslední generace celkem v 16 stanicích a přilehlých tunelech na trasách A a C pražského metra. Mobilní operátoři ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) a společností CETIN intenzivně pracují na dalším pokrývání pražského metra vysokorychlostní sítí LTE. Do konce března příštího roku se síť rozšíří do dalších 16 stanic a přilehlých tunelů na trasách A a B. Tímto krokem budou pokryty stanice v širším centru hlavního města, které z pohledu prací zároveň patří k těm nejobtížnějším. Všechny zainteresované subjekty dělají maximum pro to, aby se kompletní pokrytí metra sítí LTE podařilo dokončit již na konci roku 2021. DPP současně koordinuje ve spolupráci s mobilními operátory přípravu projektu nové trasy D tak, aby pokrývání nových úseků metra signálem 4G bylo již organickou součástí výstavby.

webmaster, 30.9.2019, celý článek Vysokorychlostní pokrytí v metru se dále rozšiřuje

DPP opět vysoutěžil výrazně lepší podmínky v oblasti pronájmu reklamních ploch

DPP Budova Název

Praha, 30. září 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně pokračuje v maximalizaci výnosů z reklamy na svém majetku. Nejnovější poptávkové řízení na necelých 22 tisíc reklamních ploch v pražském metru může největší městské firmě zajistit 91,5 milionu korun ročně. To je téměř dvakrát více, než doposud získává od firmy RENCAR za několikanásobně více reklamních ploch. Výsledek nedávného poptávkového řízení jasně potvrzuje nevýhodnost stávající smlouvy, o které již Obvodní soud pro Prahu 9 začátkem září rozhodl, že je také absolutně neplatná.

webmaster, 30.9.2019, celý článek DPP opět vysoutěžil výrazně lepší podmínky v oblasti pronájmu reklamních ploch

září 2019

Praha, 26. září 2019 – Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá v sobotu 28. září 2019 informační den pro nové řidiče autobusů. Všichni uchazeči o toto povolání jsou vítáni na setkání budoucích řidičů autobusů, které se tentokráte uskuteční v garáži DPP Řepy. Jeho účelem bude podat zájemcům podrobné informace o této profesi a zodpovědět všechny případné dotazy. Přednášky proběhnou ve dvou blocích, dopoledne od 10:00 a odpoledne od 13:00 hodin. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

webmaster, 26.9.2019, celý článek DPP zve další nové řidiče autobusů na informační den již tuto sobotu, tentokrát do garáže Řepy

DPP a Nové Holešovice Development založí společný podnik

DPP Vlajky

Praha, 26. září 2019 – První společný podnik se soukromým investorem v podobě akciové společnosti založí Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP). Partnerem a investorem bude společnost Nové Holešovice Development a.s. (NHD) ze skupiny Karlín Group a Ungelt Group. Záměr včetně akcionářské smlouvy a stanov společného podniku schválilo představenstvo a včera na svém zasedání také dozorčí rada DPP. Záměrem společného podniku je revitalizace severního vestibulu stanice metra Nádraží Holešovice a jeho nejbližšího okolí. DPP to kromě toho přinese zhodnocení pozemků v lokalitě, nový zdroj příjmů a menší závislost na rozpočtu hl. m. Prahy. Podpis akcionářské smlouvy a založení společného podniku by měly proběhnout do konce letošního října.

webmaster, 26.9.2019, celý článek DPP a Nové Holešovice Development založí společný podnik

« 1 2 3 4 5 ... 110 »

• Fanshop DPP